dijous, 30 d’octubre del 2008

Josep Thió:"Els discos en directe m'agraden molt"

Ahir dimecres, varem tenir el plaer de compartir les relfexions d'un músic de solvència contrastada: en Josep Thió. Si ens heu seguit al blog, ja vam explicar que presenta aquests dies el seu tercer disc en solitari que ha titulat "Els teus cels".
La particularitat del disc és que inclou 4 cançons noves i la resta van ser enregistrades en directe el passat mes de febrer a l'Auditori de Barcelona. Aquesta fórmula, va comentar en Josep, que l'ha dut a terme perquè li agraden molt els treballs en directe, per una banda, i per l'altra, també ha volgut ensenyar les cançons noves que està fent.
Les 4 cançons noves parlen, segons Thió, de les relacions humanes en general. Ell ens en parlà :
Massa sentiments: parla d'una relació d'amistat perduda.
Nacions Unides: Una cançó que parla de la pau a través de 2 mares quje pateixen pels seus fills.
Els teus cels: Una cançó clàssica d'enamorament, vist des del punt de vista d'un enamorat que està gelós del temps que no ha passat amb la seva parella.
Dos: Que parla de moltes relacions.
El disc inclou noves lectures de temes de Sopa de Cabra com: Nits de Glòria, Lletania i Seguirem Somiant (del disc de tribut a Sopa).
Thió també va parlar de la commemoració dels 25 anys de la composició de la cançó "L'Empordà" (Jaume Rufí-Josep Thió) i dels 20 de la seva publicació i va admetre que Catalunya Ràdio en motiu dels 25 anys va voler tornar a unir Sopa de Cabra per un concert puntual. La proposta no va arribar a bon port, tot i que no es descarta un concert puntual com a Sopa, de retrobament, però no passaria d'aquí.
Josep Thió presenta el disc demà a Vic, i el mes de novembre a Cardedeu i Manresa.