dijous, 11 de juny del 2009

HOME PROJECT:

Els científics diuen que tenim només 10 anys per replantejar la nostra manera de viure en aquest planeta si no volem provocar canvis irreversibles en el seu clima. El projecte Home és un clam per fer arribar aquest missatge a tota la humanitat.

La pel•lícula HOME produïda per Luc Besson i dirigida pel fotògraf Yann Arthus Bertrand és una pel•lícula d’1h i 33’ ,en la seva versió castellana, que ens mostra diverses imatges de la terra que contrasten amb les destrosses que hem fet els humans.

Si heu vist alguns dels seus llibres de Bertrand ja us podeu imaginar què ens espera. Com a dada interessant, cal destacar que la pel·lícula es va estrenar el divendres 5 de juny (dia internacional del medi ambient) als cinemes i també simultàniament al YOUTUBE i aquest pot ser un camí interessant de cara el futur. Ja l’han vista prop de mig milió de persones.
TROURIST

Imagineu-vos una xarxa social de gent que viatja, que ha viatjat, que viatjarà o que senzillament vol informació de viatges. Tot en un mateix espai. En aquesta web podem explicar els viatges que hem fet en el passat, buscar informació i planejar els que pensem fer, contactar amb gent de la zona a visitar, oferir ajuda a aquells que volen venir al racó de món on vivim nosaltres… i tot amb mapes, links i contactes amb d’altres usuaris que tenen els mateixos interessos. Podeu veure un video explicatiu de com funciona la web aquí. El projecte neix a l’estat espanyol però de moment només és en anglès.
PUBLICA EL TEU LLIBRE

Es tracta d'una editorial "on-line" que ofereix la possibilitat de publicar gratuïtament qualsevol llibre. Bubok maqueta el text, hi posa una portada adient i el penja al seu aparador d'ofertes. Llavors, quan algú el demana, s'imprimeix i se serveix al client en un termini de 15 dies. L'autor és qui en fixa el preu, a partir del cost per exemplar, i el benefici es reparteix amb l'editorial (80% per l’autor i 20% per l’esditorial). Bubok va ser creat fa un any i mig per l'editor Andreu Teixidor i ja han publicat 6.000 títols de 3.000 autors diferents. Memòries, poemaris, llibres de cuina, conjunts de contes... tot hi té cabuda i ja no hi ha excusa per deixar cap text al calaix.