dijous, 5 de febrer del 2009

A LA RECERCA DEL BITLLET PERDUT

No heu tingut mai curiositat per saber d’on ha vingut el bitllet que teniu entre les mans? Ara ho podreu saber gràcies a aquesta web que ens ofereix la possibilitat de seguir el rastre dels bitllets arreu del món. La idea és senzilla: mirem el número de sèrie de qualsevol bitllet d'euro i l'apuntem a la pàgina, on prèviament ens hem de donar d'alta. Si anteriorment va passar per les mans d'un altre usuari registrat, tindrem les dades de quan i on, i li podrem seguir el rastre. Per exemple, un bitllet de 5 euros que va ser registrat a Badalona, va ser detectat 160 dies després a Terrassa i 71 dies més tard a París. El web funciona des de l’1 de Gener de 2002, té 140.000 usuaris i ja té introduïts més de 56 milions de bitllets.

VIATJE AL FUTUR

Aquesta web ens ofereix la possibilitat d’enviar un e-mail a qui nosaltres vulguem el dia i hora que triem en el futur. EL màxim de destinataris són 4 i com a molt tard podem seleccionar l’any 2035!!! Espectaculars les coses que es poden fer a la xarxa!! La web està en anglès però es pot seguir fàcilment perquè els passos estan molt clars.

ELS SOMNIS EN UN LLIT

Una composició màgica, somnis fantàstic, una edició deliciosa i una música delicada que converteix aquest vídeo en una joia. Molt, molt recomanable.

El video es diu Her morning elegance i és d’un noi de Tel Aviv que es diu Oren Lavie i que actualment resideix a Berlín. EL seu darrer disc es diu “The other side of the sea” (2007).