dilluns, 26 de gener del 2009

Fenòmens Televisius: Les sèries d'animació catalanes

Amb en Jordi Fornieles, el nostre analista televisiu, hem parlat de les sèries d'animació catalanes a través de 4 destacades empreses. Aquí teniu l'esquema:

BRB INTERNACIONAL
- “Els bobobobs”: Sèrie d’animació sobre els bobobobs, uns humanoides diminuts amb poder psíquics que els permeten fer-se invisibles, volar i teletransportar-se. A través de l’espai, viatjaran amb la nau Bobular per tornar a la Terra i salvar els bobobobs nadius.
- “Història de Catalunya”: Sèrie d’animació commemorativa del mil·lenari del naixement de Catalunya. Amb l’ajuda d’un drac anomenat Dragui, la sèrie repassa la història del país.

CROMOSOMA
- “Les tres bessones”: Sèrie d’animació basada en els còmics de Roser Capdevila i Valls. Les protagonistes són tres germanes bessones –l’Anna, la Teresa i l’Helena– les quals sempre són castigades per la Bruixa Avorrida, que les trasllada a un conte o a un fet històric important. La sèrie ha produït dos esqueixos (“spin-offs”) i està a punt de produir-ne un tercer.
- “Juanito Jones”: Sèrie d’animació protagonitzada per en Juanito Jones, un nen que viu grans aventures fruit de la seva imaginació.

ACCIÓ
- “10+2”: Sèrie d’animació sobre una escola on els alumnes són nombres, cadascun amb caràcters i perfils ben marcats.

D’OCON ANIMACIÓ
- “Sylvan”: Sèrie d’animació sobre el proscrit medieval Sylvan, el qual ha de lluitar contínuament contra les forces del mal amb l’ajuda dels seus amics.
- “Rovelló”: Sèrie d’animació sobre un gos anomenat Rovelló, el qual viu amb el jove pagès Llisot. Les seves principals habilitats és fer tombarelles i trobar bolets.